© 2022 Stichting Bedrijfstakbureau Kunststof- en Rubberindustrie | Privacyverklaring | Disclaimer | Over ons

Informatieset Bedrijfstakpensioenregeling

Bedrijfstakpensioenregeling bij PGB

https://nrk-assets.wms-test.stb.nl/p/196608/Pensioenfonds%20PGB.png 

Informatieset

 

Aandacht voor jouw pensioen

Je bouwt pensioen op bij Pensioenfonds PGB via de bedrijfstakpensioenregeling voor de kunststof-, rubber- en lijmindustrie. Als je met pensioen gaat, is dit een deel van het geld waarvan je moet leven. Ook al lijkt het nog ver weg: sta eens 5 minuten stil bij jouw pensioen. Zodat je weet wat er voor je geregeld is. En wat je misschien zelf kunt regelen. De volgende kenmerken maken jouw pensioenregeling speciaal:

  • Je bouwt bijna het maximum aan pensioen op
  • Als je arbeidsongeschikt wordt, betaalt PGB de premie door en blijf je gewoon verder pensioen opbouwen
  • Ben je nog in dienst en overlijd je? Dan krijgt jouw partner 70% van jouw pensioen.

 

Wil je meer weten? Bekijk dan de leaflet ‘Welkom bij Pensioenfonds PGB’ (download hier)of jouw Pensioen 1-2-3 op mijnpgbpensioen.nl.

 

Persoonlijke pensioeninformatie op mijnpgbpensioen.nl

Je bekijkt jouw persoonlijke informatie over jouw pensioen dat je bij Pensioenfonds PGB opbouwt op mijnpgbpensioen.nl. Je logt in met jouw DigiD. Daar zie je hoeveel pensioen je hebt opgebouwd op dit moment maar ook wat je kunt krijgen vanaf jouw pensioenleeftijd. Ook kun je met de ‘pensioenplanner’ de verschillende keuzemogelijkheden voor jouw pensionering bekijken. Met de pensioenplanner bereken je de hoogte van het pensioen, bijvoorbeeld als je eerder (gedeeltelijk) met pensioen wilt gaan. Op mijnpgbpensioen.nl zie je ook wat er voor jouw partner is geregeld.

Let op: Was je al voor 1 januari 2017 in dienst bij jouw werkgever? Het pensioen dat je voor 1 januari 2017 opbouwde staat nog bij jouw vorige pensioenuitvoerder: Aegon. Dit pensioen zie je niet terug op mijnpgbpensioen.nl.

 

Veel informatie en animaties op pensioenfondspgb.nl

Op pensioenfondspgb.nl vind je veel informatie over jouw pensioen. Je leest daar ook wat veranderingen in jouw privéleven of op jouw werk betekenen voor jouw pensioen. En wat je dan kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan samenwonen en trouwen, maar ook aan verandering in salaris of het opnemen van verlof. Kijk ook eens naar de animaties met uitleg over jouw pensioenoverzicht of over het partnerpensioen. Dan praten we je in nog geen 2 minuten bij. Je leest de informatie ook in  de leaflets:

 

Heb je vragen?

PGB staat altijd voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden. Ook ondersteunen wij je graag bij jouw keuzes en berekeningen met de pensioenplanner op mijnpgbpensioen.nl. Op werkdagen zijn zij bereikbaar van 08.00 uur tot 17.00 uur. Je kunt bellen op 020 541 82 00 of mailen via ks@pensioenfondspgb.nl.

 

Voor werkgevers: gebruik deze poster voor op de prikborden (download hier)